V tednu otroka je, tako kot lani, v telovadnici potekal kviz Male sive celice. Kviz je pripravila učiteljica matematike Anita Nemec in je bil namenjen učencem od šestega do devetega razreda.

Učenci so se med seboj pomerili po oddelkih in sicer tako, da je vsak oddelek izbral ekipo treh učencev, ki so sodelovali v kvizu. Najprej je vsak oddelek vrgel kocko. Tisti, ki so vrgli večje število pik so lahko prvi začeli. Izžrebali so listek s številko vprašanja na katero so morali odgovoriti. Učiteljica je vprašanje prebrala, videli pa smo ga lahko tudi projiciranega na platnu. Če so učenci pravilno odgovorili, so dobili točko. Nekatera vprašanja so bila zelo preprosta, na druga pa ni znal odgovoriti nihče. Če tekmovalci niso znali odgovoriti na vprašanje, je učiteljica dala možnost občinstvu. Tisti učenec na tribuni, ki je pravilno odgovoril, je dobil majhno nagrado. Nato je sledila nasprotna skupina. Kviz se je tako pri vseh razredih nadaljeval. Zmagovalci so dobili za nagrado veliko čokolado, nasprotni oddelki pa majhno tolažilno nagrado.

Jaz in Maja, učenki 8. in 9. razreda, sva učiteljici tehnično pomagali pri projiciranju vprašanj in pri deljenju nagrad. Ostali učenci in učitelji šole so sedeli na tribunah in navijali za svoje razrede.

Kviz male sive celice je vsem učencem šole zelo všeč in upamo, da ga naslednje leto ponovno izvedemo.

Ela Wolf, 8.b

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost