Na letošnjem Ekokvizu so osnovnošolci tekmovali v štirih tematskih sklopih:
1) Voda – naše bogastvo,  
2) Ohranjanje biotske pestrosti,
3) Podnebne spremembe in
4) GLOBE – Global Learning and Observation to Benefit the Environment.

24. januarja je potekalo šolsko tekmovanje, na katerem se je med seboj preko spletne aplikacije pomerilo 819 ekip iz 128 osnovnih šol, skupno kar 2.457 učencev iz šestih, sedmih in osmih razredov. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 ekip, ki so na šolskem tekmovanju dosegle največ točk v posamezni regiji.

V četrtek, 25.4.2024, je na OŠ Šturje v Ajdovščini potekalo državno tekmovanje. Pomursko regijo je zastopala ekipa Bele sovice iz OŠ Sveti Jurij. Učenke Izabela Kosednar iz 6. a, Lara Gomboc iz 7. a ter Eva Turza iz 7. b. so zasedle odlično 5. mesto.

Državno tekmovanje je potekalo v dveh delih. V prvem delu so ekipe prek spletne aplikacije odgovarjale na 40 vprašanj. Ekipe so bile glede na rezultate reševanja kviza po pisnem delu razdeljene v štiri skupine. Drugi del tekmovanja je potekal v živo na odru, kjer so se ekipe med seboj pomerile v igri »hitri prsti«.

Vse ekipe so imele veliko podporo v glasnem navijanju svojih sošolcev in prijateljev, pesti pa smo za svoje učence stiskali tudi njihovi mentorji.

Zapisala mentorica Katarina Škraban

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost