Knjižnica

Knjižničarka: Andreja Ošlaj, prof. nemščine

E-mail: andreja.oslaj@ossvj.si

Telefon: 02/55-98-771

URNIK ŠOLSKE KNJIŽNICE 2022/23

Ura Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
1 KNJIŽNICA JURIJ KNJIŽNICA JURIJ POUK KNJIŽNICA JURIJ KNJIŽNICA PERTOČA
2 POUK KNJIŽNICA PERTOČA
3 KNJIŽNICA JURIJ KNJIŽNICA PERTOČA
4 POUK
5 POUK
6 POUK
7 POUK POUK
8

Izposoja za učence OŠ Sveti Jurij poteka vse dni v tednu v času pred, med in po pouku, razen ko je knjižnica zaprta zaradi drugih dejavnosti (pouk, nadomeščanja, dnevi dejavnosti, knjižničarka je na podružnični šoli ali v vrtcu ipd.). Učenci na razredni stopnji si izposojajo knjige v okviru urnika, ki je določen s strani razredničarke.

Izposoja za učence POŠ Pertoča poteka ob petkih prvo šolsko uro na podružnični šoli.


O NAŠI ŠOLSKI KNJIŽNICI

Šolska knjižnica OŠ Sveti Jurij je informacijsko središče naše šole. Učenci, učitelji in ostali zaposleni si lahko izposojajo različna knjižna gradiva za potrebe pouka ali prosti čas. Knjižnica obsega več kot 8000 enot gradiva, ki se sproti posodablja in obnavlja. Učenci in učitelji imajo na voljo otroške in mladinske revije kot so Ciciban, Cicizabavnik in Pil, učitelji pa strokovne revije.

Gradivo, ki je na voljo uporabnikom naše knjižnice, je strokovno obdelano v sistemu COBISS, tako da knjige lahko predhodno poiščejo v sistemu in preverijo, ali so na voljo za izposojo.

Knjižnica je odprta vsak dan v času pouka. V knjižnici potekajo: izposoja, pouk, različne dejavnosti branja in izobraževanja.

ČITALNICA

Šolska knjižnica ima čitalnico, kjer učenci opravljajo domače naloge, se učijo, berejo in se igrajo namizne igre. Pogosto v čitalnici poteka tudi pouk, ko se učenci učijo uporabe knjižnice.

(Skupno 686 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost