Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 10. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 19. marca 2021.

Izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov v vrtcih, osnovnih šolah, glasbenih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami bo potekal enako kot v tem tednu.

Vlada je na dopisni seji dne, 11. 3. 2021 spremenila tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novost, ki jo prinaša sprememba odloka je, da zaščitnih mask učenkam/učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah.

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku. Zaščitna maska ni obvezna tudi za vzgojiteljice/vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojiteljice/vzgojitelje predšolskih otrok-pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki.

Priporočila NIJZ na povezavi: https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Ravnatelj: Aleksander Mencigar, mag. manag.,prof.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost