SIO 2020

SIO 2020

Naša šola sodeluje v programu nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju. (več …)

POČITNICE, PRIHAJAMO!

POČITNICE, PRIHAJAMO!

Z zadnjim šolskim dnem se poslavljamo od šolskega leta 2019/2020, polnega novih izzivov, doživetij in novih oblik učenja ter poučevanja.
(več …)

Druženje z Lejlo

Druženje z Lejlo

V petek, 19.6.2020, smo se krožkarji Zelenega planeta in nekateri učenci 3.razreda srečali s prav posebno gostjo – z Lejlo. Lejla je krasna črna psička, ki je s seboj pripeljala tudi svojo lastnico, go. Ano iz Društva za zaščito živali Pomurja.
(več …)

Spoštovani starši in učenci!

Bliža se konec šolskega leta 2019/20. Kot vsako leto ob zaključku šolskega leta, vas tudi letos naprošamo, da s svojim mnenjem sodelujete v evalvaciji vzgojnega delovanja OŠ Sveti Jurij. V ta namen smo pripravili vprašalnike o zadovoljstvu z vzgojnim delovanjem OŠ Sveti Jurij. Starše in učence naprošamo, da izpolnite vprašalnike. Vaša mnenja in predlogi nam bodo v pomoč pri načrtovanju in izvajanju vzgojnega načrta v naslednjem šolskem letu. Vprašalniki bodo AKTIVIRANI od petka 19. 6. 2020 do torka 30. 6. 2020.
STARŠI izpolnjujete vprašalnik na tej POVEZAVIhttps://www.1ka.si/a/290328
UČENCI 2. VIO (učenci 4., 5. in 6. raz.) izpolnjujete vprašalnik na tej POVEZAVI: https://www.1ka.si/a/290385
UČENCI 3. VIO (učenci 7., 8. in 9. razreda) izpolnjujete vprašalnik na tej POVEZAVI: https://www.1ka.si/a/290503

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

Tim za pripravo VN OŠ Sveti Jurij

Povzetek priporočil NIJZ ob vrnitvi učencev OŠ Sveti Jurij nazaj v šolo

Spoštovani starši, drage učenke in učenci, obveščamo vas, da se bo vračanje  učencev od 4. – 8. razreda odvijalo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ). Vsi skupaj se moramo zavedati, da vrnitev v šolo vseeno predstavlja nekoliko večje tveganje za prenos bolezni in vas naprošamo, da skupaj z nami skrbite, da bomo higienske ukrepe upoštevali in se držali smernic stroke.

V šolo se vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili NIJZ mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (v nadaljevanju Izjava), s katero starši potrdite, da je otrok zdrav (učenci jo s sabo prinesejo prvi dan šole oziroma jo starši lahko prejmete pri svetovalni delavki šole). Izjava se nahaja v prilogi 1.

(več …)

PRIHOD V ŠOLO ZA UČENCE OŠ SVETI JURIJ

PRIHOD V ŠOLO ZA UČENCE OŠ SV. JURIJ

Obveščamo vas, da se v šolo vračajo še preostali učenci.  V ponedeljek, 1. 6. 2020, učenci 4. in 5. razreda, v sredo, 3. 6. 2020, pa učenci 6., 7. in 8. razreda.

Vzgojno-izobraževalno delo bo tako od 1. 6. 2020 za vse učence (od 1. do 9. razreda) potekalo v normativno določenih oddelkih, kot pred razglasitvijo pandemije. Še vedno pa bomo izvajali splošne higienske ukrepe, ki jih je že in jih bo za novo situacijo še pripravil NIJZ.

Predmetni pouk v drugem in tretjem triletju bo organiziran v matični učilnici oddelka, učenci učilnic ne menjajo. Učilnice bodo lahko menjali le učitelji (skladno z urnikom pouka in organizacijo dela). Izjema bo veljala le za izbirni predmet. Od srede, 3. 6. 2020, bo potekal pouk za vse učence šole po urniku, ki smo ga uporabljali od začetka šolskega leta. V šoli bomo poskrbeti tudi za organizacijo šolske prehrane in dejavnosti v okviru razširjenega programa tako, da bo stikov med učenci iz različnih oddelkov čim manj.

Za učence bo s ponedeljkom, 1.6. 2020, AP Murska Sobota pričel izvajati šolske prevoze po potrjenem voznem redu za šolsko leto 2019/2020.

Aleksander Mencigar,mag. manag.,prof.

Obvestilo za devetošolce in njihove starše

Dragi devetošolci,

po dolgi odsotnosti se v ponedeljek, 25. 5. 2020, šolska vrata odpirajo tudi za vas. Ker je šola dolžna upoštevati Higienska priporočila v času epidemije, ki jih je pripravil NIJZ, se bo pouk odvijal drugače kot pred zaprtjem šol.

Vsakemu oddelku bo dodeljena matična učilnica, v kateri boste preživeli cel dan, v njej pa se bodo izmenjavali učitelji. V učilnici bo veljal sedežni red, med posameznimi mesti bo zagotovljena varnostna razdalja. Urnik pouka bo do konca šolskega leta spremenjen in prilagojen trenutnim razmeram. Z njim vas bosta seznanila razrednika preko spletne učilnice.

Spremenjen bo tudi učni proces – učenci si med seboj ne boste menjali  gradiv in si izposojali pripomočkov, veliko časa se bo namenilo izvajanju  osnovnih higienskih ukrepov.

(več …)

Stran 1 od 1912345...10...Zadnja »