Ponedeljek, 9. 10. 2023

Prvi dan šole v naravi je minil ekspresno. Po prihodu na Debeli rtič smo se namestili v sobe in že nas je čakalo kosilo. Ker je bilo zunaj lepo sončno vreme smo se odpravili na plažo preizkusili, ali je morje še slano. Čas je hitro minil in že smo morali na bazen. Na bazenu je učitelj Igor preveril naše znanje plavanja in nas razporedil v skupine. Nato smo plavali po skupinah. Kmalu je bil čas za večerjo. Po večerji smo šli na igrišče, kjer so dečki igrali nogomet, deklice pa smo se igrale na igralih. Ker je bila zunaj že tema, smo se morali vrniti v hotel. V jedilnici smo po sobah narisali grbe naših sob, nato pa igrali družabne igre. Ura je bila 21.00, bili smo že precej utrujeni in zato smo se odpravili v sobe in se počasi pripravila za spanje.

Torek, 10. 10. 2023

Torek je za nami. Zjutraj smo se zbudili in najprej odšli na zajtrk. Zajtrk nam je bil zelo všeč, ker je bilo veliko izbire. Radi smo se posladkali z nutelo, umešana jajčka so bila prav tako odlična in čokoladne kroglice z mlekom so nam ravno tako šle v slast.

Po zajtrku nas je pričakala vrtnarka, ki nas je popeljana na ogled mediteranskega parka. Izvedeli smo veliko zanimivih informacij o mediteranskih rastlinah. Nato smo že hiteli na bazen. Želodčki so bili lačni in na vrsti je bilo kosilo. Po kosilu smo si malce odpočili. Ker je bilo vreme čudovito toplo smo se odpravili na plažo in napisali razglednice in jih odnesli v nabiralnik. Že zopet je bil na vrsti bazen. Vsi smo že komaj čakali, da gremo na lov na zaklad. Naenkrat je bil čas za večerjo. Po večerji smo se igrali družabno igro Activity dečki proti deklicam. Deklice smo premagale dečke. Ura je bila devet, zato smo morali oditi v sobe in se pripraviti na spanje.

Sreda, 11. 10. 2023

Dnevi v šoli v naravi minevajo kot bi mignil. Že tretji dan je za nami. Tudi danes je bilo lepo sončno prijetno toplo. Zjutraj smo se po zajtrku odpravili na bazen, kje smo se učili tehniko plavanja kravla in hrbtno plavanje. Po kosilu smo se odpravili peš do Ankarana. To je 3 km hoje, ki pa je hitro minilo, saj smo opazovali okolico. Videli smo oljčni nasad, granatno jabolko, mandarino in veliko vinogradov. Na plaži v Ankaranu smo se kopali v morju. Nazaj smo se vrnili še ravno pravi čas za večerjo. Po večerji pa smo šli na igrišče z umetno travo in pod reflektorji dečki igrali nogomet, deklice pa so navijale in igrale badminton. Ker smo bili vsi preznojeni, smo se odpravili proto kopalnicam in se stuširali, oprali lase in oblekli v pižame. Nato pa smo se zbrali v učilnici, kjer so nas čakali še delovni listi. Ura je bila pol deset in morali smo v postelje, saj smo bili vsi že utrujeni. Učitelj in učiteljici so bile presenečene, ker smo vsi takoj zaspali.

Četrtek, 12. 10. 2023

Še zadnjič se oglašamo iz Debelega rtiča, saj se naša šola v naravi zaključuje. Včerajšnji dan – ČETRTEK je bil resnično natrpan in zabaven. Zjutraj po zajtrku smo se z ladjico odpeljali v Piran. Ogledali smo si mesto in akvarij. Pojedli sladoled in si kupili kakšen spominček. Po kosilu smo odšli na bazen. Skakali smo v vodo in pilili plavanje. Proti koncu je učitelj Igor ocenil naše napredovanje. Po večerji smo si dečki zaželili igrati nogomet, zato smo z učiteljem Igorjem in učiteljico Andrejo odšli na igrišče. Deklice so se z učiteljico Tino odpravile v sobe in se uredile za ples. Kajti ob 20.00 je bil na vrsti ples Totalno odštekan stil. Na plesu smo se vsi zelo razživeli in bilo je odlično, prava žurka. Po vrnitvi v hotel smo morali v sobe in se pripraviti za spanje.

Danes nas čaka še zadnje plavanje v bazenu in nato krenemo na pot proti domu. Bilo nam je zelo lepo in smo uživali, vendar se vseeno veselimo, da prihajamo domov.

Predvidoma bomo pred šolo ob 17.00, če bo kaj drugače učiteljica sporoči preko SMS-a.

Tudi vi preživite lep dan, mi ga bomo zagotovo.

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost