Na Jurjevo, 24. 04. 2023, smo v okviru prireditev občinskega praznika občine Rogašovci na naši šoli  ob Dnevu odprtih vrat slavnostno obeležili 20. obletnico šolske stavbe in že takrat nakazali, da bo v jeseni v naši »učilni zidani« še lepše.

S 1. septembrom začnemo pouk v novih prostorih na  južnem delu zgornje etaže šole. Tam smo uredili še dodatnih 300 kvadratnih metrov površin z učilnicami za likovno umetnost, tehnični pouk gospodinjstvo, učilnico za  individualno delo za učence s posebnimi potrebami, senzorno sobo ter večnamenski prostor.

Še posebej smo veseli, da bodo naši učenci od letos naprej lahko koristili senzorno sobo, ki jim bo ponudila varen prostor, kamor se bodo lahko zatekli, ko bodo potrebovali mir in malo odmika od dogajanja okoli sebe. Ko pri otrocih nastopi  utrujenost in nelagodje, svojo potrebo po odmiku pogosto pokažejo na najrazličnejše načine. Medtem ko  nekateri postanejo še bolj razdražljivi, muhasti, agresivni, jokavi, drugi lahko svoje nelagodje izrazijo z apatičnostjo, zapiranjem vase, nezainteresiranostjo in molkom. Senzorna soba bo posamezniku omogočila, da se bo lahko ponovno zbral, prevzel nadzor nad svojim vedenjem in čustvi ter preko različnih čutnih zaznav z različnimi čutili lažje nadaljeval proces učenja. Osnovni namen dela v  šoli namreč ni samo golo pridobivanje znanja, ampak da se učenci počutijo varno, sprejeto in sproščeno. Temu cilju se bomo  maksimalno poskušali približati tudi vsi zaposleni na osnovni šoli Sveti Jurij.

Aleksander Mencigar, mag. manag. prof.

(Skupno 341 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost