Benas Berantas: Bavbav

V tednu pred veliko nočjo, natančneje 12. 4. 2022, smo izvedli že naš drugi letošnji pravljični popoldan. Učenci prvega razreda so ostali po pouku v šoli in brali ter ustvarjali.

Bralni popoldan smo začeli s sprostitveno dejavnostjo – zgodbo, ki smo jo skupaj pripovedovali skozi različne poze. Skozi gibe so otroci uganili glavne junake pravljičnega popoldneva – živali.

Prebrali smo knjigo, ki je na letošnjem seznamu projekta NMK (Naša mala knjižnica), avtorja Benasa Berantas – Bavbav. Po prebrani zgodbi, kjer so nastopajoči gozdne živali, smo se pogovorili o strahu, ki ga vsak od nas lahko doživlja na različne načine in iz raznih razlogov. Nato so se učenci lotili ustvarjalnikov NMK in ob tem spoznali tudi poklice, potrebne, da izide slikanica: avtor, ilustrator in prevajalec. Ker nas je vse delo zelo utrudilo, smo si privoščili sadno malico in se malo odpočili.

Polni nove energije smo se v drugem delu popoldanske delavnice lotili še izdelovanja papirnih pirhov. Izrezana jajca iz barvnega papirja so učenci okrasili z različnimi vzorčki. Okrašena jajca smo na koncu bralnega dneva obesili na veje v avli in se nasmejali za skupinsko fotografijo.

Knjižničarka: Andreja Ošlaj

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost