Naši učenci so v četrtek, 16. 2. 2023, skupaj z ostalimi slovenskimi šolami sodelovali v največjem kvizu o varni rabi interneta, ki sta ga organizirala A1 in Varni na internetu. Kviz so učenci od 4. do 9. razreda izvedli v telovadnici, moderator kviza pa je bil Sašo Stare. Na svoji strani so zapisali:

“Uspelo nam je nekaj, kar ni doslej še nikomur v Sloveniji. 🥳 Osvojili smo Guinnessov rekord za največji spletni kviz na svetu! 🏆…”

Sodelovalo je več kot 20.000 otrok iz skoraj 200 osnovnih šol. Skupaj nam je uspelo podreti obstoječ rekord – in ne samo to, več kot podvojili smo ga. S 15.225 otroci, ki so od začetka do konca odgovorili na prav vsako vprašanje, smo se uspešno vpisali v slavno Guinnessovo knjigo rekordov!

Največje zasluge gredo prav učencem in učenkam . Učenje skozi zabavo je eden izmed najbolj učinkovitih načinov predajanja znanja. Tako so učenci prejeli znanja, ki jih bodo pri odraščanju v digitalni dobi opremila z veščinami za samozavestnejšo rabo spleta, in kar je najpomembnejše – preprečila marsikatero nevšečnost.

Hvala tudi vam, dragi starši, ki ste jih podprli pri tem in omogočili dostop do aplikacij.

Tim za pripravo kviza

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)