Prvega junija, na čudovit sončni dan, se je pri Gradu na Goričkem zbralo več kot 150 pevcev in pevk. Izvedli smo Zborovski BUM 2022. Dogodek, ki ga je organizirala Nataša Brulc Šiftar, sodi v okvir Območne revije otroških in mladinskih zborov Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave v Murski Soboti.

Nastopili so otroški in mladinski pevski zbori osnovnih šol iz DOŠ Prosenjakovci (Mojca Györek, OŠ Grad (Luka Ščavničar), OŠ Bogojina (Valerija Šömen), OŠ Puconci (Jože Slaviček), OŠ Sveti Jurij (Mateja Klement), OŠ Tišina (Alenka Brulc-Šiplič) in OŠ Gornji Petrovci Luka Ščavničar). Dogodek so vodile pod tri zborovodkinje Mojce Györek, Alenke Brulc-Šiplič in Valerije Šömen ter odlična pianistka Olga Kous. Nastop je povezovala Vida Toš.

Poslušalci so bili navdušeni nad petjem otrok. S svojo prisotnostjo pa nas je počastila še svetovalka za glasbo, gospa Inge Breznik. Pod grajskimi arkadami je petje zvenelo res čudovito, ambient je bil popoln. Tako učenci kot tudi sama si želimo še več takšnih dogodkov.

Mateja Klement

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)