V sredo, 22. junija 2021, je v sedmem razredu potekal naravoslovni dan. Obiskala sta nas gospoda, ki sta zaposlena v Krajinskem parku Goričko, in sicer Kristjan in Tomaž.

Najprej smo se odpravili na sprehod proti travniku, kjer smo si ogledali izvir slatinskega vrelca v Nuskovi. Tam sta nam razlagala o vrelcu, pticah, drevesih in žuželkah. Nato smo se odpravili naprej po poti in se ustavili pri reki Ledavi. Tam sta nam pojasnila, kaj je cvetenje vode in kako je lahko to nevarno za živali in ljudi. Podučila pa sta nas tudi o tem, da je v bistvu ta reka čista. Po razlagi smo se odpravili naprej. Na poti smo zagledali štorkljo, ki je zajtrkovala. Odločili smo se, da jo bomo opazovali z daljnogledom. Še preden smo si jo vsi uspeli podrobno ogledati, je žal odletela. Po počitku smo se odpravili naprej po poti do drugega travnika, kjer smo ulovili nekaj metuljev in jih poimenovali z njihovimi pravimi imeni. Nato smo nabrali nekaj cvetlic in jih uvrstili v njihovo skupino s pomočjo aplikacije. Podučila sta nas tudi, da v kamnolomu v Sotini živi prav posebna sova, ki je zelo velika. Po koncu sprehoda in ogleda smo se odpravili na malico. Da bi si več zapomnili, smo po malici izdelali še plakate. Po izdelavi plakatov smo se zbrali v amfiteatru in s tem se je naš naravoslovni dan zaključil.

Predstavnika Krajinskega parka Goričko sta nam skušala približati naravo in nas na ta način opozoriti, da moramo spoštovati naravo in vse, kar nam ponuja.

Na naravoslovnem dnevu smo se imeli vsi učenci zelo lepo in si želimo še več takšnih dni.

Zapisale: Aja Bertalanič, Isabella Fartek in Anja Cener, 7. a

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)