V sklopu Erasmus+ projekta si člani projektne skupine prizadevamo, da pridobljeno širimo naprej. Tako je naša učiteljica Bojana Škaper Mertelj pripravila predavanje za vse strokovne delavce naše šole na temo programiranje, ki ga je predstavila na konferenci strokovnih delavcev šole, dne 20. 11. 2019.

Seznanila nas je s tem, kaj sploh je programiranje, kje se s programiranje srečujemo in kje ga lahko uvajamo v pedagoškem procesu že od prve triade naprej. Predstavila nam je tudi, katere vsebine s področja računalništva naši učenci spoznavajo v sklopu neobveznih in obvezni izbirnih predmetov. Posebno pozornost je namenila predstavitvi aplikacij SCRTACH in SCRTACH JUNIOR ter LEGO ROBOTIKI. Spodbudila nas je za uporabo koristnih in poučnih gradiv s tega področja, ki so dostopne na spletnih straneh codeweek.si in vidra.si.

S področja kodiranja, natančneje uporaba novega programa Scratch junior, ki smo ga spoznali na izobraževanju na Poljskem, pa smo pričeli nove aktivnosti v 3. razredu. Tako je učiteljica Mateja Klement učence 3. razreda seznanila z omenjenim programom. Učenci so ga z veseljem in hitro usvojili ter bili zelo veseli, da lahko pri pouku uporabljajo tablice. Tako so s preprostimi ukazi programirali različne figurice, da so le-te izvajale različne gibe, zapele, ipd. Učenci so ob tem uživali in si želijo več takšnih aktivnosti.

Novo pridobljeno znanje pa delijo naprej tudi učenci, ki so bili bolj aktivno vkljuečni v projektne aktivnost v sklopu Erasmus+ tedna. Tako so učenci iz 6. razreda Rocky, Isabella in Anja pod mentorstvom Andreje Sraka pripravili delavnico za mlajše učence, v kateri so jih naučili uporabljati aplikacijo Genially za ustvarjanje infografik ter Active presenter za ustvarjanje video posnetkov. V projektu smo se že veliko novega naučili in se veselimo, da pridobljeno znanje lahko širimo naprej.

Vodja projekta:
Anita Fartek

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)