Zadnji petek v septembru je bil hkrati tudi zadnji dan Erasmus + projekta na naši šoli, zato smo ta dan izkoristili za prvi športni dan v tem šolskem letu. Vreme je bilo še kar poletno, tako da so bile razmere idealne za orientacijski pohod.

Po prihodu v šolo smo se najprej seznanili s številom ekip in člani, ki sestavljajo posamezno ekipo.   Sledil je zbor na šolskem igrišču, kjer smo se učenci od 4. do 9. razreda razvrstili v 14 ekip. Vsaka ekipa se je najprej seznanila z navodili in zemljevidom poti. Sledil je skupinski posvet, nato pa še posvet z učiteljem – mentorjem. Štartali smo na znak učitelja. Da bi prišli do 1. točke, je morala vsaka skupina po mostu v gozd, nato pa naprej po gozdni poti do makadamske ceste. Pot se je nadaljevala do kolesarskega poligona, kjer nas je učiteljica počakala z vprašanji, na katera smo morali odgovoriti z »drži« ali »ne drži«. Ko smo odgovorili na vprašanja, je učiteljica naše odgovore pregledala in napisala, koliko točk smo pridobili. Pot smo nadaljevali najprej po hribu navzdol, nato pa proti severu do 2. točke. Tam nam je učiteljica zastavila nekaj vprašanj o odbojki. Sledil je met žogice v vedro, na koncu pa je učiteljica seštela točke in jih zapisala na list. Nato smo pot nadaljevali do točke 3. Natančno smo morali pogledati zemljevid, saj je bila le-ta zelo dobro skrita. Dobili smo nova vprašanja v obliki križanke. Ko smo jo rešili, jo je pregledala učiteljica ter nam podelila točke. In že smo pot nadaljevali proti 4. točki … Na poti proti 4. točki smo imeli pregled ekip, kjer je učiteljica preverila našo prisotnost in fizično stanje. Naredili smo še požirek vode in že smo hiteli proti zadnji točki. Le-ta je bila v gozdu, kjer nas je – skrita za drevesi – že čakala učiteljica s sudokujem. Ko smo ga rešili, je še preverila, kako uspešni smo bili, in nam dodelila število točk. Pohiteli smo proti šolskemu igrišču, kjer je bil cilj. Na igrišču smo pomalicali, se okrepčali in imeli zaključno prireditev z razglasitvijo rezultatov.

Ob koncu dneva smo našim gostom s Poljske, iz Španije, Grčije in Italije pripravili kratko poslovilno prireditev ter skupaj z njimi posadili lipe.

Tako se je zaključil naš športni dan, kjer smo se družili, veliko novega odkrili in se imeli zelo lepo. Našim Erasmus + prijateljem pa želimo srečno pot domov in veliko lepih spominov na teden v Sloveniji!

Aja Bertalanič, 6. a

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost