V petek, 19.6.2020, smo se krožkarji Zelenega planeta in nekateri učenci 3.razreda srečali s prav posebno gostjo – z Lejlo. Lejla je krasna črna psička, ki je s seboj pripeljala tudi svojo lastnico, go. Ano iz Društva za zaščito živali Pomurja.
Ga. Ana nam je povedala Lejlino zgodbo, ki ni bila vedno srečna, vendar se je vse dobro izteklo, saj sta našli ena drugo in se odlično razumeta. Spoznali smo govorico pasjega telesa in se naučili, kaj nam želijo kužki povedati, če so sključeni ali imajo povešena ušesa ali dvigajo nogo ali mahajo z repom… ali celo, če kažejo zobe in renčijo. Ga. Ana je prinesla s seboj tudi nekaj pasjih priboljškov in vsak učenec je preizkusil pravilen način hranjenja psa, ki ga ne poznaš ali ga poznaš premalo. Če eden drugemu ne zaupamo dovolj, je bolje biti previden! Ampak Lejla se je izkazala za zelo prijazno in prijetno psičko in vsi po vrsti smo jo hoteli božati… in tudi smo jo!
To je bila letošnja zadnja ura interesne dejavnosti Zeleni planet. Z go. Ano smo se dogovorili, da bomo naslednje šolsko leto spet poskušali sodelovati, ker so teme, ki jih ponujajo, zelo aktualne in učenci kažejo veliko zanimanje zanje. Ge. Ani in Društvu za zaščito živali Pomurja pa z OŠ Sveti Jurij kličemo en velik HVALA za celoletno sodelovanje in se veselimo vnovičnega snidenja v jeseni.

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)