Pred zaključkom pouka v šolskem letu 2019/2020 smo učenci 4. in 5. razredov medse povabili go. Melani Čontala, medicinsko sestro, ki dela v Covid ambulanti v murskosoboški bolnišnici.
Predstavila je delo medicinske sestre, kako si je moč ta poklic pridobiti in kakšno delo čaka vsakega, ki se zanj odloči. Izvedeli smo, da je to po eni strani čudovit poklic, kjer pomagaš sočloveku in narediš marsikaj dobrega za drugega. Ima pa ta poklic tudi slabe strani, tako kot vsak drug. Delo je namreč stresno, večizmensko, kjer se dela tudi ponoči in ob koncih tedna ter praznikih. Ga. Melani je predstavila tudi delo na oddelku, kjer trenutno dela in opisala razmere, ki vladajo takrat, ko razsaja korona virus. Učenci smo te stvari poslušali z odprtimi usti, saj si nismo predstavljali, da je lahko tako hudo. Tale Covid je res en grd virus!
Preizkusili smo lahko nekaj opreme, ki jo rabijo medicinske sestre pri svojem delu, se oblekli v zaščitno opremo (Kako vroče je v njej!!), izmerili krvni tlak, preizkusili delovanje infuzije in se seznanili še z nekaterimi elementi dela medicinske sestre. Ge. Melani se zahvaljujemo za obisk, ji želimo uspešen študij in se veselimo vnovičnega srečanja.

Ane Mari Čerpnjak, vodja dejavnosti

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)