Zveza prijateljev mladine Slovenije z današnjim dnem pričenja z drugačno obliko razprave Otroškega parlamenta. Ker je izvedba Otroškega parlamenta v Državnem zboru vprašljiva  je ponujena drugačna oblika razprav na temo Moja poklicna prihodnost. Razdelili so jo na 4 podteme:

  • Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine;
  • Poti do mojega poklica;
  • Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti;
  • Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo.

V ZPMS sicer še vedno upajo, da bo jubilejni 30. Nacionalni Otroški parlament izpeljan vživo, v Državnem zboru RS. V kolikor to ne bo mogoče, bodo prispevke v virtualni razpraviuporabili za zaključke »zasedanja«. Zato mlade parlamentarce pozivajo:

POTRUDITE SE BITI  KONSTRUKTIVN IN RESNI, SAJ BO LE TAKO LAHKO NOVA OBLIKA SODELOVANJA KVALITETNA, SPREJETA Z RESNOSTJO TER ODGOVORNOSTJO.

Izhodišča za vse to so naložena na spletno platformo OPIN.ME (https://opin.me/sl/ ), ki bo odprta od četrtka, 9. 4. 2020 do četrtka, 30. 4. 2020.

 Neposredna povezava za dostop:

https://opin.me/sl/orgs/slovenian-association-friends-youth/

Hkrati s tem pa bodo potekale še naslednje aktivnosti:

Časoris (spletni časopis za otroke) bo medijski partner, k sodelovanju je pristopila tv oddaja Izodrom), za radijsko sobotno oddajo Hudo!,  v soboto 18. 4. bo od 9:00 do 11:00 ure namenjena temi Otroškega parlamenta.

Za Časoris:tisti, ki bi želeli napisati prispevek/razmišljanje na temo oz. katero od podtem, ,  pošljite svoj zapis. Dolg naj bo približno 2000 znakov s presledki, avtor naj še napiše svoje podatke (ime, priimek, šola, razred) in posreduje svojo fotografijo. Objavilo bi se naj 5 prispevkov. Prispevek naj pošljejo na Časoris urednik@casoris.si in v vednost na naslov  petra.zega@zpms.siZa Izodrom: v nadaljevanju bodo za sodelovanje prosili otroke na način, da se posnamejo s telefonom – v vodoravnem položaju in pošljejo posnetke na rtv.

Bodite zdravi.                                                                                                 Mentorica ŠS Andreja Vertič

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost