V četrtek 4.10.2018 v tednu otroka, smo učenci imeli simulacijo evakuacije in športni dan.

Učiteljski zbor je s sklopom teden otroka, teden namenil prostemu času in koliko časa čemu namenimo.

V sredo zjutraj ob 8:00 smo se zbrali vsi učenci ( od 1. razreda do 9. razreda) zbrali v telovadnici, kjer sta nam predsednik gasilstva v Rogaševcih in njegov zastopnik razložila pomembnost evakuacijske vaje. Vajo evakuacije smo izvedli na primeru požara. Podravnatelj Drago Šafer je sprožil alarm in vsi učenci smo se urno, a previdno, umaknili na varno.

Po vaji je razredna stopnja opravila malico, predmetna stopnja pa se je odpravila na pohod do podružnične OŠ Pertoča, kjer smo opravili malico in za sladkanje pojedli še nekaj kostanjev. Do šole smo se vrnili po drugi poti. Med tem pa se je razredna stopnja razdelila v dve skupini. Učenci od 2. razreda do 4. razreda so se prav tako odpravili na krajši pohod, prvi razred in vrtec pa so imeli na igrišču razne igre in tekmovanja med razredi. Vsemu skupaj je sledilo kosilo in ob 12:45 nas je počakal avtobus in nas odpeljal domov v vse smeri.

Tega dne smo svoj čas namenili športu in sprostitvi, prav tako pa smo se vsi zabavali in se nekaj tudi naučili. In mislim, da govorim v imenu vseh učencev, da smo se zabavali in svoj čas namenili pravemu športno-zdravo-poučnemu doživetju.

Emma Kuzmič, 8. b

(Skupno 231 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost