Cilj operacije: Vzpostavitev pogojev za potrebe razvoja širšega multikulturno-medgeneracijskega okolja za izvajanje podjetniških, kulturnih in turističnih aktivnosti

Sofinancirane aktivnosti:

  • Ureditev pogojev za izvedbo operacije
  • Razvoj produktov in storitev
  • Dvodnevni Festival Zvitorepec se vrača domov
  • Promocija in trženje

Osnovna šola Sveti Jurij je v okviru operacije izvedle dve predstavi, sodelovala pri organizaciji razstav in delavnic ter se udeležila dvodnevnega Festivala Zvitorepec se vrača domov. Tako smo prispevali k izvedbi izobraževalno ozaveščevalnih dogodkov, ki so generator novih vsebin, programov, produktov in storitev.

Tako so si meseca septembra naši učenci v sklopu projekta ogledali dve gledališki predstavi, ki jih je izvedlo MIŠKINO GLEDALIŠČE. Prva je bila z naslovom POJOČI SMETKONJAMI, dne 14. 9. 2018, druga je bila 26. 9. 2018, z naslovom ČUDEŽNI PRALNI STROJ.

V sklopu projekta so se nato naši šestošolci, dne 21. 9. 2018, udeležili festivala ZVITOREPEC v Moravskih Toplicah, kjer so preživeli zelo lep, poučen in pester dopoldan.

Kot vrhunec projekta pa je bil DAN DEJAVNOSTI, ki smo ga izvedli v sredo, 3. 10. 2018. Ta dan je bil v znamenju MIKI MUSTRA in njegovih junakov ZVITOREPEC, LAKOTNIK in TRDONJA. Na šoli se je dogajalo marsikaj. Obiskali so nas izvajalci projekta in za nas pripravili 3 gledališke predstave. To so bile predstave: ČASOVNI STROJ za najmlajše učence, predstava MODRI KRALJ INUS za 2. triado in za starejše učence predstava BUM.

Izvajalci projekta so izvedli tudi številne delavnice za naše učence, in sicer: delavnica izdelave lutk, delavnica izdelava lončkov za dišavnice, delavnica kuhanje marmelade in peka palačink, delavnica animirani film, delavnica  oblikovanje foto posnetkov ob uporabi pametnih telefonov in delavnica potiski z naravnimi materiali na papir ali majčko. Poleg vsega omenjena so si učenci lahko še ogledali razstavo Miki Mustrovih lutk, slikanic, fotografij ter praktičnih izdelkov.

Povezave:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo: http://www.mgrt.gov.si/si/delovna_podrocja/regionalni_razvoj/clld_izvajanje_lokalnega_razvoja_ki_ga_vodi_skupnost_v_programskem_obdobju_2014_2020/
ESRR: http://ec.europa.eu/regional_policy/sl/funding/erdf/
LAS Goričko: http://www.las-goricko.si/

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost