V torek, 18. septembra smo se šestošolci, skupaj z učiteljema popeljali s cestnim turističnim vlakom do Vulkanije pri Gradu. Vožnja z vlakom nam je bila zanimiva, saj se nas je večina z njim popeljala prvič. V Vulkaniji smo preko vodenja in ogleda dveh filmov spoznali kako so v preteklosti nastajale kamnine in kakšna je kamninska sestava Goričkega. Spoznali smo tudi mineral olivin, ki ga najdemo v vulkanski kamnini. V geološkem muzeju smo si ogledali in spoznali še druge minerale ter njihovo uporabnost.

Po malici smo se s cestnim turističnim vlakom zapeljali do Kamnoseštva Bunderla. Tam smo si ogledali stroje ter potek samega dela. V kamnoseštvu izdelujejo predvsem nagrobne spomenike. Sledil je še zadnji ogled in sicer smo se zapeljali do kamnoloma, kjer smo iskali mineral olivin. Ob tem smo se zelo zabavali. Ob koncu smo še enkrat prisluhnili vodiču in si ogledali še dva krajša filma.

Naš zanimiv, pester in poučen dopoldan smo nato zaključili in se s cestnim turističnim vlakom še zadnjič zapeljali proti naši šoli. Ta naravoslovni dan nam bo še dolgo ostal v lepem spominu.

Zoja Hanc 6.a

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost