Mladinski svet Slovenije (MSS) je pripravil zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki je potekala v torek, 20. junija 2017 ob 17.00 uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Prireditev je gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor.

Letos so tako že petnajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljkam ter prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta 2016.

Udeležence zaključne prireditve sta nagovorila predsednik RS Borut Pahor in predsednik MSS Tin Kampl. Pri podelitvi priznanj pa so poleg predsednika sodelovali še predstavniki vlade in predsednik MSS Tin Kampl.

V natečaj je letos prispelo 237 prijav, med katerimi je bilo 187 posameznikov in 50 projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, predvsem osnovne in srednje šole.

Prireditve se je udeležila tudi naša prostovoljka Janja Hajdinjak, učenka 9. razreda, ki je vrsto let delovala kot prostovoljka in je bila za svoje delo tako nagrajena z obiskom pri predsedniku države.